Welcome to my blog, hope you enjoy reading
RSS

30. tammikuuta 2012

En pointe - tossut

Ennen joulua neuloin lahjaksi ensimmäiset En pointeni. Ihastuin tossujen lämpöisyyteen ja  päätin yhtenä UWA--työnä aloittaa samanmoiset itselleni. Nyt valitsin lankahyllystäni oranssin Toven, joka oli ihan näitä varten ostettu.


Nämä on niin söpöt.


Ohje tossuihin löytyy Ullasta. Lankana näissä on siis Tove ja puikot oivat tälläkertaa kokoa 2,75mm. Ja niillä neulottuna näistä tossuista tuli kyllä kivemmat. Eikä tarvinnut huovuttaa kuin kerran. Viimeksi neuloin siis puikoilla kokoa 3mm.


Siellä on ne  kuvausassistentinkin jalat mukana. Juu, koirakin rakastaa näitä tossuja.


Lankaa kului näihinkin 60grammaa. Nyt tosin jätin kantavahvikkeen neulomatta, viimeksi kun en saanut sitä kunnolla istumaan tossuihin.

Ainut, mikä tossuja neuloessa vähän jännitti oli niiden huovutus. Olen saanut uuden pesukoneen sitten viime tossujen ja koneessa huovuttamisesta ei ole minkäänlaista kokemusta uudella koneella. Onneksi siinäkin saa helposti linkousta säädettyä ja tossut eivät huopuneet liikaa.

27. tammikuuta 2012

Kalajoki-sukat

Kalajoki-sukkiin olen törmännyt aina epäsäännöllisen säännöllisesti. Ikinä en kuitenkaan ole muistanut mallia, kun olen ollut uutta työtä aloittelemassa. UWA-töitä miettiessäni muistin Kalajoet. Vihdoin ne pääsivät puikoille.

Ja voi kuinka ihanat sukat niistä tulivatkaan. Juuri sopivat. Istuvatkin paremmin, kuin hyvin.


Ohjeenlöysin Yliveto-blogista. Ohje oli hyvin kirjoitettu ja selkeä. Sukat tein ihan ohjeen mukaan. Vartee tosin neuloin kaaviota kaksi kokonaista kertaaa. Oli hauskaa tehdä vähän erilainen kantapää kuin yleensä. Myös kärkikavennukset olivat erilaiset, kuitenkin oikein hyvät. 


Lankana sukkiin käytin Sibui / sock - lankaa, joka oli minulle ihan uusi tuttavuus. Lanka oli kyllä aivan ihanaa neuloa. Ainut miinus siinä oli se, että lanka olikin raitalankaa. Muuten aivan ihanan väristäkin. Eikä ne raidat nyt niin paljon haittaa. Lankaa näihin sukkiin kului 80grammaa ja puikot olivat tälläkertaa 2,5mm eebenpuiset puikot. Aivan ihanat, mun lempparit.


Tällaiset sukat tulen kyllä tekemään uudelleenkin. Aivan ihanat.

25. tammikuuta 2012

Herkut

Eiliset värjäilyt pääsivät tänään kerälle. Voi, mitä herkkuja ne on. eihän näitä voi neuloa.


Kaikki kaverit vierekkäin. Tuo sini-punainen houkuttaa minua tällähetkellä eniten.


 Vai, miten puna-vihreä? Kyllä sekin haluaa puikoille heti.


Puna-violetin nimi on mustikka. Ihania. Saisikohan näistä ihania raitasukkia keskenään?

24. tammikuuta 2012

Värisoppaa

Viime kierroksen Salaisesta ystävältäni sain viimeisessä paketissa Kool-aideja ja valkoista Jannea. Tänään päätin pistää kattilat tulille ja valkoisiin lankoihin väriä. Kaksi kerää on Jannea ja kaksi taas Gjestan Ren ny ull-lankaa.

Ensin vyyhditin langat ja liotin niitä vedessä puolesta tunnista tuntiin. Janne ei meinannut millään kastua. Siinä odotellessani suunnittelin vähän värjäilyjä.


Seuraavaksi laitoin siis vedet kattilaan ja kuumenemaan ja väriä sitten sekaan, juuri ennenkuin laitoin langan. Kokoaikana vesi ei kuitenkaan kiehunut, lähes vain.


Kun väri oli kokonaan imeytynyt otin langan pois vedestä ja laitoin taas uudet väri-vesiseokset tulemaan. Sitten värjäsin langan toisenpään. Kun koko lanka oli saanut uuden värin, huuhtelin sen kylmällä vedellä ja laitoin kuivumaan.


Tässä kaikki valmiina. Tervetuloa herkuttelemaan!


Näistä tuli tosi kivoja. Viime kerralla minulla ei kaikki värit tarttunut lankoihin kunnolla. Nyt tarttui ja näistä langoista tuli ihanan värikkäitä. Tosin värjäilyjen jälkeen tajusin, että kaikki kerät olivat 50grammaa ja käytin siis yhteen kerään kaksi pussia väriä. Yhdellä pussilla varmasti värjäisi 50grammaa lankaa.

Langat ovat nyt kuivumassa. Huomenna sitten nähdään, mitä niistä oikeasti tuli.

23. tammikuuta 2012

Ihana tervehdys.

Talvinen tervehdys Sinulle ystäväni!

Kanssasi nyt viettää saan,
neljä kuukautta mukavaa!
Koska mahdan taas yllättää,
yllätyksen ensimmäisen lähettää?
Sitä et voi etukäteen tietää...
Tätä jännitystä pitää nyt sietää!

Katsokaa nyt miten ihanan ja herkullisen runon Salainen ystäväni minulle lähetti. Aivan mahtavaa! :)

Ja vastaanpa tässä samalla sinulle kysymyksiisi. Ensimmäinen koski puikkoja ja sitä, tarvitsenko jotain puikkoja. Periaatteessahan minä en mitään puikkoja tarvitse. Noita on laatikko täynnä. Kuitenkin jos jollekin on tarvetta, niin 2,5mm bambuille. Siis sukkapuikoille. Ja aina olen valmis kokeilemaan uusia puikkoja. Metallisia ja muovisia minä en kuitenkaan halua. Niillä neulominen on vaikeaa.

Toinen kysymyksesi koski taas sitä, onko hankintalistallani jotain, mitä juuri nyt tarvitsisin. Hmm. Kyllä ja ei. Sellainen rullalla oleva pikkumitta olisi kiva. Minulla yksi on, mutta se on aina väärässä paikassa. Ja sitten toinen mitä aina välillä kaipailen, on puikkojen päiden suojat. Siis sellaiset, mitkä laitetaan puikkojen päihin, ettei neule karkaa.

Toivottavasti tästä oli sinulle apua. Sinun runosi kyllä ilahdutti minua ihan valtavasti.

22. tammikuuta 2012

Pihla II

Jo ennen joulua ajattelin neuloa itselleni pipon. Sellaisen ihanan paksun, vähän löysän. Vaan kuka sitä ennen joulua kerkeää itselleen neulomaan? Ei kukaan. 

Tämä nyt neulomani Pihla on jo toinen. Ensimmäinen on täällä.


Ohje Pihlaan löytyy Sisko neuloo - blogista. Pipon neuloin ihan ohjeen mukaan. Loin silmukoita kuitenkin vain 68 ja niin piposta tuli mukavan napakka, kun se kuitenkin vähän venyy käytössä. 


Lankana käytin Dropsin Karismaa, kaksinkertaisena. Ja puikot olivat tässä työssä 5mm pyöröt. Kädethän niistä metallipyöröistä taas kipeiksi sain, mutta eipä tämän ihanan pipon neulomisessakaan kovin kauaa mennyt.


Tupsun jätin tästä taas pois. En taida oikein olla tupsuihmisiä. Tämä pipo on jo kuudes valmistunut UWA-työni. Nyt otin työn alle Kalajoki-sukat. Ihanat neulottavat nekin.

18. tammikuuta 2012

Pitsikauluri

Viides UWA-työ on saatu päätökseen. Nyt tuntuu kyllä sille, että tämän tempauksen saan loppuun kunnialla. Tammikuun jälkeen on vielä kolme kuukautta aikaa neuloa ja minulla jo viides valmiina. 

Viidenneksi valmistunut työ on Pitsikauluri. 


Malli oli ihan hirveän koukuttava. Vielä neulon yhden kierroksen ja sitten vielä yhden ja... Sitten olikin jo päättelykierros. Ohje kauluriin on Novitan sivuilla. Muuten tein ihan ohjeen mukaan, mutta loin vain 80 silmukkaa. Tästä tuli juuri hyvä niin, ei liian löysä, muttei kiristäväkään.


Lankana käytin Dropsin Karismaa, jota tähän kauluriin kului 85grammaa. Puikot olivat 4mm pyöröpuikot.


Kerroinko jo kuinka paljon tästä tykkään?

15. tammikuuta 2012

Räjähtävä Sateenkaari

Olen neulonut jo parit sukat räjähtävällä helmineuleella. Viimeiseksi nämä. Yhtenä UWA-aloituksena päätin kokeilla, miten mallineule taipuu paksummille langoille. Ja hyvinhän se taipui.


Mallineulehan on Pilvisenä päivänä-blogissa esitelty ja sieltä minäkin sen bongasin ensimmäistä kertaa. Helppo ja mielenkiintoinen neuloa. 


Lankana minulla näissä sukissa on 7veljestä sateenkaari ja Gjestan Ren ny ull-lanka, joka on minulle ihan uusi tuttavuus. Ostin sitä itseasiassa värjäämistä varten, kun oli halvalla saatavilla. Lanka oli kuitenkin tosi kivaa neuloa, ihanan rouheaa. Sukkiin lankaa kului yhteensä 125grammaa. Puikot olivat eebenpuiset ja kokoa 3mm. Ihanat.


 Ihanat tuli näistäkin. Jäävät kyllä omia jalkoja lämmittämään. Sateenkaarilankaa minulla olisi kyllä vielä kaksi kerää. Ehkä näitä tulee joskus lisääkin.

13. tammikuuta 2012

Viimeiset UWA-aloitukset

Viimeiset kolme aloitusta on nyt puikoilla. Yhden aloituksen vaihdoin, kun tuubihuivin neulominen ei tuntunutkaan hyvälle. Teen sen sijaan kaulurin. 

Eli, vaihdettu aloitus on kauluri.


Ohje on täältä. Silmukoita laitoin vaan vähän vähemmän, ettei kaulurista tule liian leveä. Langaksi olen varannut tähän työhön Dropsin Karismaa 150grammaa. Saatan kuitenkin viimeiset kierrokset tehdä mustalla. Sen näkee sitten, kun kauluri on valmis.

Kymmenes aloitus on Pihla-pipo.


Tässä on sama lanka, kuin kaulurissa. Näitä voi sitten käyttää vaikka vähän yhdessäkin. Yhden Pihlan olen tätä ennen tehnyt ja siitä tykkäsin kyllä tosi paljon.

Viimeinen UWA-aloitus on tiskikukat.


Tarkoitus on tehdä aina kahdella värillä kukka ja käyttää nuo kaikki kolme kerää niihin. Vajaat ainakin kokonaan.

Eilen aloitin työt taas loman jälkeen. Voin kyllä nyt jo sanoa, että neulomisaika jää tosi lyhyeen. Eilen olin aamuvuorossa ja olin illalla niin poikki, etten jaksanut juuri edes puikkoihin koskea. Toivottavasti tämä tästä viikon jälkeen sitten taas tasoittuu ja jaksaa kotonakin touhuta töiden jälkeen jotain.

11. tammikuuta 2012

Alpakkahuivi

Kolmas valmistunut UWA-työ on alpakkahuivi. Päätin, että tämän huivin pitää valmistua ennen loman loppua. Valmistuikin, kun eilen sain sen pääteltyä ja yöksi pingotukseen. Aamulla minua odotteli valmis huivi. 

Ja, voi kuvaamisen vaikeus. Ulkona sataa lunta ja räntää, sinne en halunnut mennä huivia kuvaamaan. Sisällä kaikista kuvista tuli jotenkin kummallisia ja sitäpaitsi, miten tällaista huivia edes saa hyvin kuvattua?

Tässä se nyt kuitenkin on.


Huivin ohje on Dropsin sivuilta. Muuten tein ihan ohjeen mukaan, mutta aaltokuvioita reunaan tein vain kolme. Sitten loppui lanka. Ja minusta tässä kolme onkin tosi hyvä, viisi olisi voinut olla jo vähän liikaa.

Ohje oli tosi helppo. Minulle vaan tuotti vaikeuksia ensin huivin lisäykset, kun ohjeessa ei mielestäni tarpeeksi tarkasti sanottu, milloin ne tehdään. Ja nehän tehtiin jokatoisella kierroksella. Sitten seuraavan ongelman aiheutti ruutupiirrokset. En ihan tajunnut, oliko niihin piirretty joka kierros, vai vaan jokatoinen kierros. Aikani mietittyä ja apua kysyttyäni selvisi, että jokainen kierroshan siinä oli. 


Lankana huivissani on Dropsin Alpaca, jota huiviin meni 145grammaa. Puikkoina käytin pyöröpuikkoa, pituudeltaan 80senttiä ja paksuudeltaan 3mm.

Ensin ajattelin tehdä huivin omaan käyttöön. Nyt en kuitenkaan ole varma, mihin tämä päätyy. Huivi on omaan makuun ehkä hitusen liian lyhyt. Toisaalta se voi olla tottumiskysymyskin. En vaan ole käyttänyt tämän mallisia huiveja ennen.

9. tammikuuta 2012

Riekko-sukat

Toinen valmistunut UWA-työ on kirjoneulesukat. Näitä oli tosi mukava tehdä. Ohut lanka ja kirjoneule pitivät huolen siitä, ettei sukat valmistuneet liian nopeasti. 


Näiden sukkien ohje on viime kierroksen Salaiselta neuleystävältä saadusta Pirkanmaan kotityön Sukka-kirjasesta. Siellä on kyllä toinen toistaan kauniimpia sukkien ohjeita. Mallin nimi on Riekko. Joustinta en tehnyt kaksivärisenä, niinkuin ohjeessa oli, vaan neuloin joustimen oikeat silmukat kiertäen. Kantapään jälkeen kavensin silmukkaluvun 52silmukkaan ja näin sain omaan jalkaani paremmin istuvan sukan.


Lankana sukissa on Siljaa ja Maijaa. Oranssi on Siljaa ja keltainen Maijaa. Yhteensä sitä kului 80grammaa. Puikot olivat 2,5mm Knittarit. Kivat puikot neuloa. Tuosta kuvasta muuten huomaa hyvin, kuinka edelleen nuo kaksi oranssia pystyraitaa ovat koholla. Edes kunnon höyrytys ei litistänyt niitä. Uskon kuitenkin, että ne siitä tasoittuvat, kun sukkia on vähän aikaa käytetty.

Alpakkahuivi on nyt työnalla. Siitä olisi enää aaltokuvio reunasta neulomatta, mutta se tuntuu niin vaikealle aloittaa. 30kierrosta pitäisi vielä neuloa ja yhdellä kierroksella silmukoita on noin 550. Tavoitteeksi otin sen, että huivi olisi neulottu ennenkuin menen takaisin töihin. Töihin menen takaisin torstaina.

8. tammikuuta 2012

Tallinnassa, taas.

Päätimme pari päivää ennen loppiaista ystäväni kanssa lähteä matkalle Tallinnaan. Matkoja ei juurikaan ollut enää kujetuksineen vapaana, joten jouduimme ottamaan päiväristeilyn, missä aikaa maissa oli vain neljä tuntia. Se on ihan liian vähän, kun pitäisi käydä syömässä, lankakaupoissa, kenkäkaupoissa, vaatekaupoissa ja vielä alkossakin. Niin ja olisihan sitä kiva katsella vähän ympärilleenkin.

Perjantain matkalle meillä oli oikein hyvät suunnitelmat. Vaan heti alussa ne menivät vähän pieleen, kun bussikuski jätti meidät pysäkille. Ajoimme sitten kilpaa bussin kanssa seuraavalle pysäkille, mistä pääsimme lopulta kyytiin. Onneksi meillä oli mahdollisuus päästä autolla seuraavalle pysäkille, sillä muuten olisi kyllä matka loppunut ennenkuin olisi kerennyt edes alkaa.

Tallinnassa vietimme mukavat neljä tuntia. Kävimme syömässä Kalle Kustaa -nimisessä ravintolassa. Sitä voi kehua siitä, että ruoka tuli nopeasti ja ainakin meidän annokset olivat isoja. Erityisen hyvää se ei kyllä ollut. Jos joku sinne menee, niin valkosipuliperunoita voin suositella. Herkkuja.

Kaksi pientä kauppaa, joissa myytiin lankoja, kerkesimme käydä läpi. Molemmat olivat Muurivahe-nimisellä kadulla. Kadun tuntee paremmin siitä, että sen varrella on lukuisat käsitöitä myyvät kojut. Toisella puolella katua on sitten melkein vierekkäin nämä kaksi kauppaa. Molemmissa myytiin liukuvärjättyjä ja yksivärisiä lankoja. Myös paksumpia laatuja. Jälkimmäisessä oli myynnissä myös bambupuikkoja, joilla hintaa oli 5,50euroa ja välikokojakin oli saatavilla. Tässä vaiheessa meillä oli kuitenkin jo melkoisen kiire ja ostin vain kaksi vyyhtiä lankaa.


Painoa näillä ihanuuksilla oli kummallakin 100grammaa ja hintaa vain 2,50euroa kappale. Hyllyissä oli vaikka mitä ihania värejä. Näitä palaan kyllä paremmalla ajalla vielä sieltä ostamaan.

Menomatkalla kerkesin UWAtyötäni jatkamaan. Takaisin tullessa keskityin enemmän rentoutumiseen.

7. tammikuuta 2012

8,9 ja 10

 Tervetuloa mukaan ihmettelemään uudet lukijat!

Aloittelin kolme seuraavaa UWA-työtä. Nämäkin on ihan alkutekijöissään, mutta aloitettu kuitenkin. Kaksi työtä olisi vielä aloitettava. Toisesta tulee ainakin tiskirättejä, mutta mitä toisesta?

Kahdeksas aloitus on Pitsikämmekkäät.

Näihin mallia otan näistä. Jätän vain sormet tekemättä, peukaloa lukuunottamatta ja päätän kaikki silmukat kerralla. Vähän jännittää riittääkö tuo lanka. Sitä on 50grammaa ja näihin kynsikkäisiin minulla lankaa meni enemmän. Harmi, etten muista paljonko koira tuota lankaa söi. 

Yhdeksäs aloitus on pitsihuivi Alpacasta. 

Ohje vaikuttaa ihan helpolle ja huivi on aika yksinkertainen. Siksi halusinkin valita siihen vähän kirkkaamman värin. Ohje huiviin löytyy täältä. Lankaa minulla on huiviin varattuna 150grammaa ja sen pitäisi riittää. Teen niin paljon, kuin riittää. Ohjeessakin langanmenekki on vain 75grammaa. Kuulostaa aika vähälle. 

Kymmenes aloitus on sitten taas tuubihuivi.

Tälle huiville minulla ei ole mitään ohjetta. Ajattelin kuitenkin neuloa sileää niin pitkään kuin lankaa riittää ja sitten yhdistää päät. Halusin tähän oikein yksinkertaisen mallin, sillä tuo lanka on niin hauskaa. Puikot on kokoa 5, koska haluan huivista oikein ilmavan. Tämä huivi onkin tarkoitettu enemmän sisäkäyttöön ja kevääseen, kuin koville pakkasille talvella.

Kaksi aloitusta jäljellä. Niitä en aloitakaan ihan vielä, vaan vähän mietiskelen, että mitä vielä laittaisi alkuun. Ei ainakaan enää yhtään huivia.

5. tammikuuta 2012

Ensimmäiset UWA:t valmiina

Tiskikukat ovat valmiita ja päätelty. Ihan kiva, koska näitä pitäisi vielä toinen setti laittaa puikoille. Tai ainakin jonkin mallisia rättejä pitäisi laittaa. 

(tässä oli ennen kuva, vaan ei ole enää. Kiitos bloggerin.)

Nämä molemmat rätit on tehty Tintin tiskikukka-ohjeella. Molemmissa puikot olivat kokoa 3,5 ja lankana Hjertegarn Blend Bamboo. Ihanan pehmeä lanka. Kokemusta tiskiräteissä tuosta langasta ei vielä olekaan. Pienemmän kukan tein 20silmukalla ja isomman taas 25silmukalla. Molemmat on tosi kivoja. En osaa yhtään päättää kumman kokoisia laittaisi seuraavaksi puikoille. Ehkä kumpaakin yhden. Nämä päätyvät nyt laatikkoon odottamaan uutta kotia.

4. tammikuuta 2012

Neljä uutta alkua

Pistelin eilenillalla UWA:n neljä seuraavaa aloitusta puikoille. Kamalaa, tekisi mieli neuloa niitä kaikkia, vaan eihän se käy. Yhtä työtä kerrallaan pitää neuloa, kun käsiäkin on vain kaksi. Vaan on hauskaa päivän aikana vaihtaa työtä useampaan kertaan. Ensin neulon vähän tossua, sitten huivia ja päivän päätteeksi vielä sukkaa. 

Neljäs aloitus on Kalajoki-sukat.


Näitä sukkia olen ihastellut kaikkien muiden blogeissa ja aina unohtanut koko mallin. Kunnes taas törmäsin näihin jossain ja päätin heti ottaa ohjeen talteen ja laittaa sukat puikoille. 

Viides aloitus sitten taas on En pointe-tossut.


Tällaiset tein ennen joulua mummolle joululahjaksi. Olen jo aikoja sitten ostanut tuon oranssin Toven näitä tossuja silmälläpitäen. Nyt on hyvä aika laittaa ne puikoille. 

Kuudes aloitus sitten on koiran villapaita.


Tälläkertaa siihen on oikein ohjekin. Löysin sen Yhteishyvän sivuilta. Tähän villapaitaan olen varannut kaikki suunnilleen samanpaksuiset jämälangat. Ja tarkoitus on käyttää nuo kaikista pienimmät keränloput tähän. Villapaidan ei tarvitse niin tyylikäs olla, sillä koira kasvaa vielä ja jos tästä tulee hyvä, niin näitä paitoja pitää jatkossa tehdä kuitenkin lisää.

Puolet aloituksista on kasassa. Vaan vielä yhden aloituksen laitoin eilen puikoille.


Paksummasta langasta neulotut sukat, joissa käytän räjähtävää helmineuletta. En ole koskaan paksusta langasta tuota neuletta neulonut, joten saas nähdä miten käy.

Kasi, ysi ja kymppi-aloitukset minulla on jo mielessä. Kaksi huvia ja kämmekkäät. Nyt kun noita huiveja näyttää tulevan vähän enemmänkin, niin kaksi viimeistä työtä pitäisi melkein olla jotain aika pieniä. Enhän minä muuten kerkeä millään neulomaan niitä kaikkia. 

Yhtä huvia en ainakaan voi laittaa tulemaan, sillä puikot puuttuu. Olen vakavasti harkinnut KnitPro Symfonie Deluxe-setin ostamista. Noilla metallisilla pyöröillä neulominen on tosi kamalaa, kun käsiä särkee jatkuvasti. Samalla poistuisi ainainen ongelma siitä, ettei sopivan paksuisia ja pituisia pyöröjä ole ikinä kotona. Ja suurella tuurilla niitä tästä kylästä edes löytyy.

3. tammikuuta 2012

Räjähtävää pinkkiä

Tammikuun ensimmäisenä sain yhdet sukat valmiiksi, jotka jo matkasivat uuteen kotiinkin. Ensin sunnittelin sukkia itselleni, mutta niin ne vaan neulottaessa rupesi muovautumaan ihan toisiin jalkoihin. 

Räjähtävät pinkit sukat. 


Lankana sukissa on kahta eri Maijaa. Yhteensä lankaa sukkiin kului 90grammaa. Sukat on aloitettu kärjestä ja silmukoita sukissa on yhteensä 48. Kantapään tein tiimalasina, joka ei ihan taas onnistunut. Pitänee katsella uusia tekniikoita tiimalasin tekoon, sillä tykkään kuitenkin kantapään mallista tosi paljon. Haluaisin siitä vaan kerralla siistin. Sukat on suunnilleen kokoa 38.


Räjähtävään helmineuleeseen törmäsin ensimmäistä kertaa Pilvisenä päivänä-blogissa. Ensimmäistä kertaa kokeilin sitä Lempparit-sukkiin ja ihastuin heti. Aion tehdä tällä neulemallilla ainakin yhdet sukat vielä lähiaikoina, jos ne saisi omiin jalkoihin. Langat oikein huutaa eri väriyhdistelmiin. Ja katsokaas miten edukseen pätkävärjätty Maija on näissäkin. En oikein pitänyt siitä langasta neulottuna, vaan näissä se lankakin näyttää oikein hyvälle.

2. tammikuuta 2012

UWA:n ensimmäiset aloitukset

Tänään pääsin aloittelemaan kunnolla noita UWA-töitä. Ihanaa, kun saa  rauhassa miettiä, mitä kaikkea sitä laittaisikaan puikoille. Muutama ohje on vielä tulostamatta ja muutama aloitus kokonaan miettimättä. Onhan tässä kuitenkin tammikuu kokonaan aikaa. 

Ensimmäinen aloitus on tiskikukat.

Näitä pitänee tehdä kaksi, että ne haasteeseen hyväksytään. Aion kyllä vielä toisenkin setin tiskikukkia aloittaa haasteen tiimoilta. Näitä tarvitaan aina, eikä minulla ole näitä yhtään varastossa.

Toinen aloitus on Eiku-huivi.

Ohje on Ullasta. Lankana Sivillaa. Sitä on varattu huiviin 150grammaa. Katsotaan nyt, mihin se riittää, vai jääkö ylikin.

Kolmas puikoille pistämäni juttu on kirjoneulesukat.

Ohjeesta poimin kirjoneulekuvion, muuten olen ajatellut ja muuttanutkin jo ohjetta. Lankana sukkiin tulee olemaan Silja ja Maija.

Tiskikukkasetti tulee näistä varmasti valmistumaan ensin, sillä olen aloitellut sitä jo hyvän verran ja noita puikkoja saattaa vielä tarvita muihinkin töihin. Tosin sitä en vielä tiedä, kun ne kaikki työt ei tosiaan ole edes suunnitteluasteella.

Tulihan neulottua

Vuosi vaihtui ja tein yhteenvedon langankulutuksesta ja hankkimisesta viime vuonna. Vuonna 2011 ryhdyin laskemaan langankulutusta vasta maaliskuussa, joten koko vuoden kuvaa tästä ei nyt ihan saa. Tosin alkuvuonna varmasti hankin enemmän lankaa, kuin mitä neuloin. 

Joulukuussa lankaa kului 895grammaa, josta 150grammaa oli myytyä lankaa. Eli, tosi hyvin sain lankaa kulumaan. Olihan minulla toki aikaa neuloakin ja sitten joululahjat painoi päälle niin, että neuloa myös piti. 
Joulukuussa kyllä lankaakin kannoin kotiin. 2840grammaa. Näistä suurin osa tuli Helsingin reissulta, kun pääsin Lankamaailmaan. Hui!

Koko vuonna lankaa kului 8095grammaa. Mahtava määrä! Jos tänä vuonna kuluttaisin saman, tai vähän enemmän, niin olisi omat lankahyllyt jo aika tyhjät. Jos en siis uutta lankaa ostaisi. Noh, ostan kuitenkin, toivottavasti vaan en kovin paljon. 

Koko vuonna uutta lankaa tuli sitten hankittua 12830grammaa. Tänä vuonna kyllä pidän huolen siitä, etten uutta lankaa kanna kotiin noin paljon. 

Tänä vuonna olen osallistunut jo UWA:n. Sen työt meinaan ainakin tehdä kaikki varastolangoista. Aion osallistua myös Salaiseen neuleystävään, ainakin nyt kevään kierrokselle.