Welcome to my blog, hope you enjoy reading
RSS

30. kesäkuuta 2013

Remontti

Ajattelin aloittaa käsityöhuoneeni remontin kesäloman alussa. En malttanutkaan sitten odottaa loman alkuun, vaan aloittelen sitä pikkuhiljaa jo nyt. 

Tästä sitä lähdettiin. Kalusteet huoneessa on melkeinpä kunnossa, mutta nuo tapetit. Ja katto.


Tässä on minun lankahyllyni, nyt jo vähän tyhjennettynä. Samassa hyllyssä on käsityökirjat ja -kansiot. Ja muutama muu kirja.


Tässä kuvassa huone on jo tyhjennetty. Aikamoinen projekti oli jo siinäkin, että saatiin kaikki tavarat mahtumaan toisiin huoneisiin.



 Tässä kuva vielä ikkunan suunnasta otettuna. Kylläpä näyttää tämä huone pienelle, nyt kun siellä ei ole mitään kalusteitakaan. Pieni se toki on, mutta minulle juuri sopiva.


Tänään olen aloittanut tapettejen irrottamisen. Kyllähän sitä yhdet tapeti irrottaisi, mutta tässäkin huoneessa on uudet tapetit laitettu entisten päälle ja minulla on nyt siis kahdet tapetit irrotettavana. Alimmaiset ovat vielä talon alkuperäiset, eikä lähde mitenkään helposti. 

Huomenna menen katsomaan uusia tapetteja. Olen niitä viikon verran jo etsinyt, mutta täydellisiä ei ole vieläkään löytynyt. Tai on toki, mutta niillä onkin hintaa sitten 80 euroa rulla. Jos sitä vähän edullisemmat löytäisi.

26. kesäkuuta 2013

Bombadil-sukat

Toukokuussa Suuren Sukkahaasteen haasteena oli neuloa sukat, joiden kuvio muistuttaa jotakin luonnossa. Selailin ohjeita ja aloitinkin jo eräät toiset. Malli ei kuitenkaan tuntunut hyvälle ja sitten löysin Ullasta Bombadil-sukkien ohjeen. Malli miellytti heti ja pistin sen puikoille. 

Vaan kuinkas sitten kävikään. Olin neulonut toista sukkaa jo hyvän matkaa, kun tajusin siitä tulevan ihan liian ison. Aluksi en nimittäin keskittynyt ollenkaan sukan kokoon, ihastelin vain mallia. Ei muuta, kun sukka purkuun, ohuempi lanka ja ohuemmat puikot. 

Sitten neuloin. Ja neuloin. Rivin silloin, toisen tällöin. Eikä muuten edistynyt kuitenkaan. Malli oli helpohko, lanka oli kivan väristä, mutta joku näissä tökki kuitenkin. Vaan nyt ovat valmiit.


 Ja kyllä ne kannatti taistella loppuun. Ovat kauniit ja sopivat täydellisesti omiin jalkoihini. Ja niissä on lyhyt varsi, että voi kesälläkin tepsutella menemään. Ja ne on keltaiset.


Malli on siis Ullasta Bombadil.Tein muuten mallin mukaan, mutta lanka oli Silja ja puikot 2,5 milliset. Kaavioidenkin kanssa minulla oli vähän erimielisyyksiä, sillä en käsittänyt jotain kohtaa, miten se piti neuloa ja neuloin sen sitten vähän toisella tapaa. Lopputuloksessa eroa ei kyllä huomaa. 


Kesäkuussa en ole saanut mitään muuta valmiiksi. Lämpimät ilmat ovat pitäneet siitä huolen, että olen viihtynyt hyvin paljon ulkona. Kahdet sukat minulla on edelleen työnalla. Valmistuu, kun valmistuu.

Onneksi en lähtenyt Kesäyön hullutukseen mukaan. Olisin varmasti jo aikoja sitten pudonnut kyydistä pois.

1. kesäkuuta 2013

Jämäkuu

Jämäkuu loppui. Oli mukavaa neuloa jämistä, ja pelkästään jämistä. Olisin voinut jatkaa vaikka vielä toisenkin kuukauden, lankojen puolesta siis. Nyt on kyllä mukavaa päästä taas täysien ja uusien kerien kimppuun. 

Jämäkuun aikana kulutin 790 grammaa lankaa. Kerien loppuja sain tuhottua 23. Se on paljon se! Viimevuonna kulutin 780 grammaa ja 20 kerää. Tavoitteena minulla olikin kuluttaa samanverran lankaa kuin viimevuonnakin ja hyvin onnistui.


Neuloin 8 paria sukkia, yhden pipon ja yhden pannnan. Lisäksi neuloin vielä yhdet kämmekkäät ja muutaman pikkusydämen. Jotenkin nuo raitasukat vaan vie aina mennessään. Niitä on niin kiva neuloa.

Kesäyön hullutuksen päätin jättää välistä. Minulla on kuitenkin menossa kokoajan aakkoshaaste, sekä Suuri Sukkahaaste. Nyt keskityn niihin, sillä toukokuun sukatkin on vielä ihan alkutekijöissään. Ja kesäkuun sukat saisi jo aloittaa. Ja kaapin päällä on vuoroaan odotellut puolivalmiit Petäjät.